Oszustwa w handlu olejem rzepakowym

Pewien czas temuż w Szerokiej Brytanii wyszła na jaw afera połączona z dodawaniem koniny do mielonej wołowiny, co spowodowało wycofywanie podejrzanych produktów mięsnych z wyboru sieci handlowych w Zachodniej Europie. Niestety, z wieloma podobnymi skandalami przechodzimy do wykonywania mało na całym kontynencie europejskim. Przecież w Szwajcarii odkryto, że w interesach zamiast polędwicy wołowej sprzedawano specjalnie spreparowaną i zabarwioną na czerwono wieprzowinę. Niemcy i ze zgrozą odkryli, iż drogie jajka teoretycznie powstające z chowów ekologicznych, w działalności zaprezentowały się jajami zniesionymi przez kury klatkowe w fermach Dolnej Saksonii i Meklemburgii.

Opisywane nadużycia związane z inicjatywą producentów żywności i hurtowniami wędlin stają się potwierdzeniem będącego już trendu, wedle jakiego to cwane oszczędności są drogą na pozyskanie rynku, i sama jakość mięsa pozostaje tylko sprawą marginalną. Tajemnicą poliszynela jest fakt, iż powszechnie używaną techniką w hurtowniach wędlin jest faszerowane przetworów mięsnych solankami ułatwiającymi ich wielkość. Nastrzykiwarki za pomocą tysięcy igieł pompują w mięso wodę z treściami konserwującymi, wypełniaczami i polifosforami. Zwiększa to opłacalność produkcji przetworów mięsnych, ponieważ solanka stanowi nieraz nawet połowę wagi wędliny, co oznacza, iż z kilograma mięsa można nabyć półtora kilograma wyrobu wędliniarskiego. Należy przyciągać opinię na etykiety kupowanych przez nas wędlin i unikać tych, jakie zostały napompowane chemią.

http://pt.healthymode.eu/vivese-senso-duo-shampoo-shampoo-contra-a-perda-de-cabelo/Vivese Senso Duo Shampoo. Shampoo contra a perda de cabelo

Wszystko to dzieje się w majestacie prawa, albowiem zamiast przestrzeganych niegdyś receptur i norm regulujących produkcję wędlin doskonałej klas, aktualnie praktycznie wszystek produkt mięsopodobny zapewne istnieć legalnie sprzedawany za pośrednictwem hurtowni wędlin. MOM, (czyli tzw. mięso oddzielone mechanicznie) to zauważenie odpadów mięsnych powstałych po oddzieleniu szkieletu z ciała właściwego. Ścięgna, chrząstki, szpik, tłuszcz, błony, skrzydła, rozdrobnione kości, resztki piór oraz sierści przeciskane są pod ciśnieniem przez separator, zaś uzyskana miazga jest podstawowy wsad najtańszych wyrobów mięsnych. MOM nie zawiera praktycznie żadnych wartości odżywczych, choć jest wzbogacone przeciwutleniaczami, olejami, emulgatorami, polifosforanami i polepszaczami smaku. Warto zatem wydać odrobina więcej na sprawdzone produkty odpowiedniej form zamiast truć organizm...